Om os

 Opdrætter efter Dansk Terrier klub og DKK’s avlsanbefalinger

Vi er to voksne, Knud og Lissi, børene er fløjet fra reden. Vi bor i Skæring lidt nord for Århus. Vi går begge hjemme, så vi er så heldige at vi kan bruge masse af tid på vores hundene.
Især fruen i huset bruger meget tid på hundene både ude og hjemme! Jeg er instruktør i Dansk Kennel Klub – kreds 6 og har en del hvalpehold i kredsen derudover er jeg også KTH (kørekort til hund) og Nose Work instruktør. Jeg er også medlem af kredsbestyrelsen og træner vores egne hunde både ude på pladserne og til udstillingsringen. Samtidig er jeg tilknyttet DKK’s hundekonsulent ordning som konsulent. Alt dette kan dog ikke lade sig gøre uden hjælp fra min husbond, Knud.

Hundene skal være en del af vores familie, og bor selvfølgelig i hjemmet sammen med os, og tager vi på ferie, er de med, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Og altid med på camping!
Vi har før haft 2 schæferhunde, som vi har trænet meget med, nemme at opdrage, og meget trofaste og kærlige hunde og som har givet os mange gode oplevelser, men efter mange sygdomsproblemer, skulle der prøves noget andet.

Jeg har haft en drøm om cairnen i mange år uden at kende den rigtigt, den virkede bare så fræk og kæk!  På et tidspunkt spurte jeg min dyrlæge hvilken hund jeg skulle købe hvis jeg ikke ville besøge ham så tit? hans svar var ”Du skal ikke købe en Cairn terrier, for så ser jeg dig aldrig” Det er nemlig en kernesund race”
Valget faldt på en Cairn terrier, vi kendt ikke racen som sådan, men jeg havde lavet en del research, læst en masse og spurt mig frem, da det var en sund race jeg var ude efter.

https://www.essentialfoods.dk/​https://essentialfoods.dk

Men man skal huske at en Cairn er ikke lige så nem at opdrage og arbejde med som en schæfer, Det er to vidt forskellige racer.
Schæferen er en hyrdehund og samarbejder gerne, hvorimod cairn er en lille selvstændig jæger der blev brug til jagt af oddere, rotter og mus, og ræve, og den har stadig sit jagtinstinkt i behold. Så okay vores have er måske ikke så pæn længere og der er nogle huller i græsplænen, men som sagt hundene er en del af vores familie, så de skal ikke hegnes inde.
Hvis man gider at sætte sig ind i hvad det er for en hund/race man har anskaffet, får man dobbelt tilbage for sine anstrengelser.

Så jeg vil anbefaler at man altid læser om forskellige racer inden man anskaffer sig en hund. Og derefter sætter sig grundigt ind i den race man har valgt
Og ja det kræver at man er indstillet på træning, uanset hvilken hund man anskaffer sig.
Det starter med en, men efter kort tid måtte der bare en mere til. Det er noget jeg på ingen måde har fortrudt. Jeg har dog også læst og hørt at en cairn ikke er nok, man vil have flere, de kan faktisk være vanedannende

Jeg har været så heldige at lave et kuld hvalpe for kennel Lachleen, og det var en stor oplevelse.
Så derfor har jeg lavet min egen kennel Li-Laj, med håb om at kunne lave nogle flere.
Jeg lægger meget vægt på at de hvalpe jeg skal overdrage til nye familier er, frække, tillidsfulde og har et godt temperament, og sidst men ikke mindst, godt socialiseret, så de kan fungerer godt i en moderne familie.

Kennel Li-Laj vil være baseret på hobbyopdræt af høj kvalitet, og er en lille kennel med i alt kun 1-2 cairn’er. Jeg vil leve med, og ikke ad mine hunde. Jeg opdrætter kun på sunde og racetypiske Cairn Terrier med korrekt temperament. Og selvfølgelig vil de være opdrættet efter Dansk Terrier klub og DKK’s avlsanbefalinger
Har informationen på denne side vakt din interesse eller har du lyst til at høre mere om CAIRN TERRIER, så er du meget velkommen til at kontakte mig.

Med venlig hilsen
Lissi Lajer Jacobsen

Kontakt
Lissi Lajer Jacobsen
Hjortshøjvej 20
8250 Egaa – DK
+45 2293 7293
lissi@li-laj.dk